Bejaardenzorg Sint-Monica Oostende

Rust- en Verzorgingstehuis St.-Monica.

1981 – De Zwartzusters bouwen de oude leegstaande H. Hartkliniek in de Frère Orbanstraat om tot een Rust- en Verzorgingstehuis Sint-Monica voor (valide en semi-valide) bejaarden. Ook het medisch centrum voor extramurale preventieve gezondheidszorg krijgt er onderdak.

Het Rust- en Verzorgingstehuis bij de Frère Orbanstraat is inmiddels omgedoopt tot vzw Sint-Monica Oostende (Ooievaarslaan 3). Ze heeft nu het beheer over drie en straks voor vier voorzieningen voor ouderenzorg in Oostende.

Het RVT Sint-Monica.
  • Het rust- en verzorgingstehuis (RVT) Sint-Monica, dat woongelegenheid biedt -in 1- en 2-persoonskamers- en zorg biedt aan 100 zorgbehoevende ouderen en dementerenden, die in de thuissituatie niet meer kunnen worden verzorgd.

 

  • De serviceflatresidentie Stijn (verkleinvorm van de naam van de H. Augustinus, zoon van de H. Monica), opgestart in 1994 aan de Ooievaarslaan, een zijstraat van de Frère Orbanstraat. Ze omvat 84 flats in een veilige en geborgen woonomgeving, met aangepaste huisvesting voor zelfstandig wonende en zelfredzame ouderen, die tevens permanent een beroep kunnen doen op een hele reeks facultatieve diensten van het aanpalende RVT Sint-Monica.

 

  • De assistentiewoningen Ambrozijn. De groep van assistentiewoningen Ambrozijn beschikt over 16 woningen. Dit gebouw bevindt zich op de Nieuwpoortsesteenweg 370 te Oostende.

 

  • Eind 2018 werden de drie Platanen in gebruik genomen. Dit bestaat uit een WZC, een groep van assistentiewoningen en een centrum voor kortverblijf.